Over mij

Oorspronkelijk ben ik opgeleid als allround logopediste maar ik heb me gespecialiseerd in adem- stem-, keel- en spanningsklachten en Coaching in communicatie.

Communiceren; je echt verbinden met de ander in de meest brede zin van het woord, heeft mijn passie!

Je stem laten horen, je mening geven, je gevoelens uiten, discussiëren, ruimte geven èn nemen in de communicatie zijn allemaal communicatievaardigheden die bij mij vanzelf gaan , zonder moeite en met heel veel plezier.

Ik merk echter dat je zelf laten horen, je “uit”spreken, bij veel anderen lang niet zo vanzelfsprekend is. Gevoelens/wensen (waarden-dromen) uitspreken en zelfs naleven, wordt door het leven van alledag soms onder een laagje stof gegoten. Het eigen geluid verstomt, verstilt door de hectiek en dysbalans tussen partner/gezin-werk – tijd voor jezelf. Tot het moment dat velen zich afvragen: Is dit het nou? Wat wil IK, wie ben IK, waar sta ik voor, wat is mijn verhaal?

In mijn praktijk Puur Stem geef ik naast stemlogopedie (gespecialiseerde logopedie) ook begeleiding en coaching aan cliënten die zichzelf meer willen versterken in zich zelfverzekerd voelen èn dat krachtig communiceren.

Tijdens mijn behandelingen kan ik een beroep doen op mijn expertise op het gebied van MFL (manuele facilitatie van de larynx), kinesiotaping, opstellingswerk (systhemisch-dialogisch), NLP, de Polyvagaal theorie+therapie en ACT.

Ik ben gediplomeerd ACT-coach (Acceptance & Commitment Therapy); een praktische methode waarin je leert om anders met je gedachten en gevoelens om te gaan en daar anders naar te kijken zodat je met meer energie aandacht kunt besteden aan het versterken van je vitaliteit en welzijn.

Naast stemtechniek bied ik dus extra aandacht aan het blijvend veranderen van je (stem)gedrag en handelen. Hierdoor leer je je bewust veerkrachtig, vrij, energiek en zelfverzekerd uitspreken aan de hele wereld; aan iedereen die het maar wil horen en zien! Je echte pure stem, jouw eigen verhaal, dat is groots!

Maar bovenal spreek je je uit voor én naar jezelf.

  Mijn cliënten en vriendinnen typeren met woorden als: hartelijk, eerlijk, warm, loyaal, betrouwbaar, creatief, invoelend, enthousiasmerend en stimulerend. Met het vermogen om de juiste snaar te raken, blokkades aan het licht te brengen, mensen in beweging te zetten en daarbij de juiste liefdevolle zetjes te geven. En daarnaast sta ik met beide benen op de grond, met ruimte voor een traan en een schaterlach.

  Ik heb een soort natuurlijke nieuwsgierigheid om naar jouw totale geluid of “zijn” te kunnen luisteren, zoals ik dat noem. Niet alleen het geluid dat je laat horen (je stem) maar ook naar wat en hoe je jezelf laat zien, wat jouw kracht is. Jouw eigen geluid (je IK) te laten vinden en dat tot bloei te laten komen.

  Mijn (eigen-)aardigheden:

  • Ben recht door zee en zeg dus eerlijk maar liefdevol waar het op staat. “What you see is what you get”.
  • Ik neem geen blad voor de mond, heb het hart op de tong en ben daardoor soms misschien iets te eerlijk. Ik kan niets verbloemen; mijn ogen spreken boekdelen en ondersteunen of verraden mijn gedachtes.

  Denk je dat wij een klik hebben en dat ik je verder op weg kan helpen? Laat van je horen…..

  Ik spreek je graag!